Urologi

Forebyggende kontroller
Bildebehandling og testing
Tilgjengelig 24/7
https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/urology-6.png

Urologisk kreft

Urologiske kreftformer er unormal spredning av cellene i de urologiske delene av kroppen, de inkluderer:

• Blærekreft: Blærekreft er den vanligste krefttypen, det er når de atypiske cellene i urinblæren prolifererer med unormal hastighet, som deretter kan spre seg til fjerne organer og kan forårsake død.

• Prostatakreft: Prostatakreft oppstår i en manns prostatakjertel som produserer sædvæsken, og det er når det er en unormal celleproliferasjon. Mange prostatakreft vokser sakte og er begrenset til prostatakjertelen, hvor de ikke kan forårsake alvorlig skade.

• Nyrekreft: Nyrekreft er kreft som begynner i nyrene, den utvikler seg på grunn av ukontrollert spredning på grunn av mutasjonen av nyreceller. Det kan føre til invasjon av de metastatiske stedene og stoppe funksjonaliteten deres.

• Binyrekreft: Binyrekreft er en kreft som starter i en eller begge de små, trekantede kjertlene (binyrene) som ligger i den øvre delen av nyrene. En surrenal svulst er forårsaket av dannelsen av en masse atypiske ukontrollerte celler i binyrene. Svulsten kan være enten godartet eller ondartet.

• Peniskreft: Peniskreft er en type kreft som starter fra penishuden og kan spre seg til andre lag av penis. Å ikke bli omskåret og ha dårlige hygieniske forhold kan være årsaken til denne typen kreft.

• Testikkelkreft: Testikkelkreft er en sykdom hos unge menn og er mest vanlig i alderen 25-45 år. Det utvikler seg på grunn av ukontrollert spredning av atypiske celler i testikkelen, og det kan spre seg til andre organer gjennom lymfen og blodet. Kreft i den ene testikkelen, setter den andre i høyere risiko enn normalt.

Behandlinger varierer basert på type kreft og fremgang, de behandles med medisin, kryoterapi, termoterapi, ultralydbehandlinger eller visse operasjoner ved å fjerne deler av svulsten eller hele den.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/urology-3.png

Steinsykdommer

Steinsykdom oppstår når kjemikalier i urinen din blir konsentrert og danner krystaller i urinveiene. Det er flere typer som forklart nedenfor:

1. Nyrestein:

Nyrestein er små, harde forekomster av mineral- og sure salter på de indre overflatene av nyrene (nyrenes samlesystem). Nyrestein oppstår på grunn av forstyrrelser i mineralene og sure salter. Det er normalt å ha en nyrestein, og den skilles vanligvis ut med urinen, men noen ganger forblir opphopningen i nyrene, og den fortsetter å vokse til den danner nyrestein.

2. Ureterstein:

Vanligvis dannes ikke steiner i urinlederen, men beveger seg fra nyrene til urinlederen. Hvis steinen forblir i urinlederen en stund, øker størrelsen. De hindrer strømmen av urin som følgelig forstørrer den øvre delen av urinlederen og nyrene. Infeksjoner utvikles og uutholdelige smerter oppleves.

3. Blærestein:

På grunn av endringer i sammensetningen av de stabiliserte materialene, dannes blæresteiner. Også på grunn av steinene som overføres fra nyrene og urinlederen. Infeksjoner, feber, frysninger på grunn av prostata- og nyrebetennelse, og blødninger i urinen er alle symptomer på blærestein.

Etter diagnosen og påvisningen av steinen, bør størrelsen, antallet og underliggende sykdommer av steinen bestemmes som fører til å finne en behandling. Hydrering og økning av væskeinntaket, bruk av visse medisiner, kirurgisk behandling eller sjokkbølgelitotripsi (ESWL), ureterorenoskopi (URS) behandling eller laparoskopiske behandlinger. Steiner kan også brytes med laser ved å gå inn i urinrøret med et cystoskop med et kamera. Parykkcystolitotomi (PSL) kan også utføres i tillegg til åpne operasjoner for store steiner.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/urology-5.png

Andre sykdommer

 1. 1. Rekonstruktiv urologi:

  a) Blæreforstørrelse:

  Blæreforstørrelsen er avgjørende for å gjøre pasientens liv utholdelig ved evakuering og beskyttelse av nyrene. Målet med dette er å redusere trykket i blæren, beskytte nyrene og øke kapasiteten. Operasjonen tar fra 3 til 5 timer. Noen komplikasjoner kan involvere koagulering fra benet til hvilken som helst del av kroppen, lungeinfeksjon, tarmlekkasje og nyreinfeksjon hvis den fortsatt er i begynnelsen. Men hvis det er i den senere perioden kan nyre- og urinveisinfeksjoner oppstå. Pasienten vil ha beskyttede og funksjonelle nyrer etter ekspansjonen, i tillegg til å bli kvitt eller redusere urininkontinens, trenge å tisse oftere sammen med andre faktorer.

  b) Livmor fremfall:

  Livmorfremfall er når livmoren forskyves inn i skjedekanalen, det skjer når bekkenbunnsmuskulaturen og leddbåndene som holder livmoren på plass svekkes på grunn av flere faktorer som å føde ulike fødsler, være overvektig og ha kroniske lungesykdommer . Det er vanligvis sett hos postmenopausale kvinner. Behandling kan noen ganger kreve at enten vaginal eller abdominal (åpen, laparoskopisk eller robotassistert laparoskopisk metode) utføres.

  2. Kvinnelig urologi:

  a) Cystocele:

  Cystocele er når den eksisterende veggen mellom blæren og skjeden blir svak, noe som resulterer i at blæren synker eller faller ned i skjeden. Mange faktorer bidrar til behandlingen som alder, sykdomsgrad og komorbiditeter. Dietter, visse øvelser og antikolinerge medisiner kan alle brukes til å behandle milde tilfeller. Hvis pasienten ikke reagerer på den tidligere behandlingen, må de gjennomgå kirurgi.

  b) Overaktiv blære:

  Å måtte tisse mer enn vanlig og umuligheten av å utsette det er symptomer på en overaktiv blære. Å urinere mer enn 8 ganger om dagen vil bli vurdert å ha en overaktiv blære. Etter at problemet er identifisert, kan behandlingene variere mellom forskjellige tilfeller, noen livsstilsendringer kan anbefales, medisiner kan foreskrives, spesielt muskarine reseptorantagonister eller legemidler med antikolinerge effekter, og en Botox-injeksjon i blæren.

  c) Interstitiell blærebetennelse:

  Interstitiell cystitt er en kronisk tilstand som forårsaker blæretrykk, blæresmerter og noen ganger bekkensmerter. Det er en sjelden sykdom, og den er mer vanlig hos kvinner enn menn. Det finnes ingen endelig behandling for denne sykdommen, men det finnes alternativer, og de avhenger alle av hvor langt sykdommen har kommet og hvor mye pasienten tåler. Behandlinger som:

  • En endring i livsstil.

  •Fysioterapi.

  • Cystoskopi.

  • Intra-blære Botox-påføring og sakral nevromodulering.

  • Syklosporin A-behandling.

  • Fjerning av blære.

   

  d) Total organprolaps (TOPP):

  Total prolaps eller bekkenprolaps er forskyvningen av blæren, livmoren eller tarmene ut av skjeden. Noen av symptomene er vaginale smerter, problemer med å tømme urin og bevegelse av bolle, og problemer med samleie. Selv om nesten 40 % viser lite eller ingen symptomer.

  Til behandlingen kan trening anbefales i de første stadiene, plassering av pessarring (ved ønske om barn i nær fremtid), og som siste utvei når medisiner ikke virker utføres kirurgisk behandling. Det er på to måter enten vaginale og abdominale tilnærminger (åpne, laparoskopiske eller robotassisterte laparoskopiske metoder), Operasjonen kalles sacrocolpopexy og suksessraten er veldig høy, den ligger mellom 90% og 95%.

   3. Urologiske infeksjoner:

  a. Urinveisinfeksjon:

  Urinveisinfeksjon er en inflammatorisk sykdom der bakterier invaderer og vokser i urinveiene, den inkluderer nyrer, urinrør, urinblæren, prostata og ytre urinveier. Denne sykdommen oppstår vanligvis på grunn av mikrobielle midler som kommer inn i urinveiene og noen av tiden fra sykdommer som utvikler seg i urinveiene.

  Behandlingen er forskjellig basert på graden av sykdom, kun antibiotika kan være nok til å behandle enkle infeksjoner samt økt væskeinntak og hyppig vannlating. I kompliserte tilfeller er det forskjellig basert på den underliggende årsaken, ved medfødte urinveissykdommer kreves kirurgi og pyelonefritt kan kreve sykehusinnleggelse og sykehusbehandling.

   

  b. Seksuelt overførbare sykdommer (kjønnssykdommer):

  Seksuelt overførbare sykdommer er sykdommer som oppstår ved seksuell kontakt som er ubeskyttet, og det er ulike sykdommer som er listet opp nedenfor:

  • Klamydia.

  • HIV/AIDS.

  • Hepatitt B & C.

  • Kjønnsherpes.

  • Syfilis.

  • Trichomoniasis.

  • Kjønnsvorte (HPV)

  • Gonoré.

  Behandling kan omfatte legemidler som Ceftriaxone, makrolidantibiotika og azitromycin ved enkelte sykdommer og AIDS og hepatitt bør følges nøye. Hvis den ikke behandles, påvirker prostatitt (prostatakjertelbetennelse), aortitt, hjertesykdommer, leddsykdommer selve hjernen og kan forårsake uforanderlige konsekvenser.

  4. Urinrørstenose:

   Urethral stenose er innsnevring av urinrøret, urinrøret er 20-25 cm langt hos voksne menn og 3-5 cm hos kvinner. Siden menn er lange, er strikturer mest vanlig hos menn. Det kan skje på grunn av urologiske infeksjoner, kateterinnsetting, trafikkulykker, endoskopiske kirurgiske prosedyrer brukt i urologi og andre årsaker kan også være involvert.

  Ved fullstendig obstruksjon skal den smale delen fjernes kirurgisk, og urinrøret kobles ende mot ende.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/urology-4.png

Andrologi

Andrologi er studiet av funksjoner og sykdommer relatert til menn, spesielt av reproduktive organer. Noen av sykdommene vi møter er:

1. Årebrokk:

En årebrokk er den unormale utvidelsen av de indre venene som drenerer det skitne blodet i testikkelen hos menn. Det er den vanligste årsaken til infertilitet.

2. Mannlig infertilitet:

Mannlig infertilitet refererer til når en mann ikke er i stand til å reprodusere seg og få barn med sin kvinnelige partner. Infertilitet hos menn oppstår på grunn av en blokkering i sædkanalene. Hvis det er sykdom i eggene, er det et problem i sædproduksjonen. Hvis det er betennelse i sædkanalen og det er følgetilstander, selv om sæden produseres i egget, vil den ikke bli transportert.

3. Menns helse:

avhengig av alder, observeres noen negative endringer i organer som prostata, urinblæren, penis, testis. Disse endringene oppstår på grunn av reduksjonen i hormonelle verdier som gir dannelse og vedlikehold av mannlige karakterer som testosteronhormon. Menns helse dekker diagnose og behandling av sen-debut hypogonadisme (IH-Andropause), diagnose og behandling av prostatasykdom, mannlig infertilitet og seksuelle dysfunksjoner (erektil dysfunksjon, for tidlig utløsning, sen utløsning).

4. Penisprotese:

Når en pasient blir ute av stand til å gi ereksjon selv om han har gått gjennom all slags medisinsk behandling, tyr leger til penisproteser. Det er et medisinsk utstyr som kirurgisk plantes inn i penis i tunica albuginea-laget, og det er laget av silisiumlignende stoffer. Det gjenoppretter stivheten til penis.

5. Seksuelle problemer og sykdommer:

 

a. Ereksjonsproblem:

Også kjent som erektil dysfunksjon er den konsekvente manglende evnen til å oppnå en ereksjon som er tilstrekkelig for tilfredsstillende samleie. Noen av årsakene til ereksjonsproblemer er diabetes, hypertensjon, høyt kolesterol, røyking og mange flere. Enhver forstyrrelse i de nervøse, hormonelle, vaskulære strukturene fører til dette problemet. Depresjon, bipolar lidelse, schizofreni og noen medisiner som brukes kan også være årsaken til erektil dysfunksjon.

b. For tidlig utløsning:

For tidlig ejakulasjon er en seksuell dysfunksjon der en mann får utløsning raskere enn forventet. Infeksjoner som påvirker prostata, sykdommer som påvirker ryggmargen og hjernen, psykogene hendelser, hormonelle forstyrrelser, metabolske forstyrrelser kan alle føre til for tidlig utløsningsforstyrrelser.

 

Behandlinger for disse sykdommene kan omfatte mikrokirurgisk varicocele, krymping av venene med noen stoffer, kirurgi, behandling av infeksjoner, behandlinger for problemer med samleie, hormonbehandlinger og medisiner, og assistert reproduksjonsteknologi (ART). I tillegg til endringer i livsstil og kosthold, kan bruk av legemidler som er fosfodiesterase type 5-hemmere brukes når det gjelder seksuelle problemer og sykdommer. Papaverin/regitin og prostavasinblandingsbehandling gis til pasientene dersom legemidlene ikke virker. Det er også atferdsterapi, lokalbedøvelseskremer og bruk av antidepressiva (Dapoxetine).

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/urology-8.png

Pediatrisk urologi

Pediatrisk urologi er en kirurgisk subspesialitet av medisin som omhandler barns genitourinary system lidelser.

1. Hypospadier:

Hypospadi er en medfødt defekt der urinrøret åpner seg i den ventrale siden av penis. Det kan være veldig nært det normale utvendige urinhullet på toppen av penis, så vel som ved krysset mellom posene og penis, eller til og med i posen. Det kan være peniskurvatur med hypospadi. Vanligvis for å behandle hypospadi, må leger erstatte det eksterne urinutgangshullet gjennom kirurgi. For en mindre traumatisk opplevelse foretrekkes operasjonen utført på menn under 2 år.

2. Epispadier og blæreeksstrofi:

Epispadias er en misdannelse av penis der urinrøret ender i en åpning på den øvre delen av penis i stedet for den normale penisspissen. Blæreeksstrofi er en abnormitet i dannelsen av blære og beinbekken. Full abdominal ultrasonografi brukes for å se om det er flere urinveisavvik.

Den eneste måten å behandle disse anomaliene på er gjennom kirurgi.

3. Vesikoureteral refluks (VUR):

VUR er når urinen strømmer fra blæren tilbake til urinlederne. Det skjer på grunn av medfødt skade på urinrørene ved inngangen til blæren eller på grunn av økt blæretrykk som følge av obstruksjon av de nedre urinveiene.

Void cystourethrography (VCUG) test utføres for å diagnostisere VUR. Antibiotika gis etter påvisning av VUR. Men hvis de ikke virker, er kirurgisk behandling nødvendig.

4. Ureteropelvis stenose (UP-stenose):

Ureteropelvis stenose er innsnevring av urinrørene ved nyreutløpet. Det er mer vanlig hos gutter enn hos jenter. Når ureteropelvic stenoseovergang ikke er utviklet på riktig måte eller er utilstrekkelig i livmoren, resulterer nyrekarene som krysser UP-regionen, eller UP-regionen som kommer ut av nyrebekkenet utenfor det normale, til stenose i UP-regionen. Behandlingen for et slikt tilfelle er kirurgi, enten en laparoskopisk eller en åpen operasjon.

5. Nattlig urininkontinens:

Nattlig enurese er en ufrivillig vannlating som skjer om natten når du sover, i en alder der en person skal være i stand til å kontrollere blæren. Det ses vanligvis hos personer over 5 år. Nattlig enurese kan være arvelig hvis begge foreldrene hadde det før. Søvnforstyrrelser, et sent utviklet nervesystem og psykogene faktorer kan alle forårsake det.

For å behandle det brukes følgende metoder:

• Atferdsbehandling.

• Desmopressin tabletter eller sprayer.

• Alarmterapi.

• Imipramin (tofranil).

6. Urininkontinens hos barn:

Urininkontinens er tap av blærekontroll i løpet av dagen og natten hos barn over 5 år. Dette problemet har ulike årsaker som angst, overaktiv blære og strukturelle problemer i urinveiene. En bestemmelse av type og årsak til sykdommen er nødvendig for å finne behandling for urininkontinens hos barn. Ettersom typen varierer, vil behandlingen også gjøre det; bekkenbunnsøvelser, antikolinerge medisiner og blæreekspansjonsoperasjoner kan alle brukes til å behandle urininkontinens.

Alt personellet jeg kom i kontakt med, gikk utover for å hjelpe meg med mine medisinske problemer. Jeg nyter nå en mer aktiv livsstil og føler ikke lenger ubehaget i brystet.
Betty Ballesteros Rendon— Urolog

Kontakt ossOmfattende Urologi

Plassering

Ataköy Towers B Block Floor:6

Istanbul/TURKEY

Timer

Man-fre: 8.00 – 19.00
Lør-søn: 8.00 – 17.00

Sosial

Gjør en avtale

Send oss en melding

Obligatoriske felt er merket med en stjerne (*).