Gynecologi

Forebyggende kontroller
Tannlege bildediagnostikk og testing
Tilgjengelig 24/7
https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/gynecology-2.png

Gynekologi

Gynekologi er en gren av medisinen som omhandler sykdommer og rutinemessig fysisk pleie av kvinners reproduktive system. Den inkluderer følgende sammen med mange flere:

 • svulster,
 • livmorhalssykdommer,
 • ovariecyster,
 • polypper,
 • infertilitet og relaterte behandlinger,
 • kjønnssykdommer,
 • prevensjonsmetoder,
 • menstruasjonssmerter,
 • menstruasjonsforstyrrelser,
 • urininkontinens,
 • livmorprolaps,
 • overgangsalder,
 • gynekologiske kreftformer.

Det anbefales for alle kvinner å gjennomgå en gynekologisk undersøkelse som inkluderer undersøkelse av det ytre kjønnsområdet, en bekkenundersøkelse og livmorhalsundersøkelse når en person er seksuelt aktiv, som bør være minst en gang i året. Men hvis pasienten ikke er seksuelt aktiv, kan en abdominal undersøkelse utføres eller kan gjøres etter å ha merker symptomer eller har noen plager.

En celleprøve er en medisinsk prosedyre der en prøve av celler fra en kvinnes livmorhals samles og undersøkes under et mikroskop for å se etter pre-maligne eller ondartede forandringer (det screener for livmorhalskreft). Det spiller ingen rolle om personen er seksuelt aktiv eller ikke, det anbefales å ta denne testen årlig.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/gynecology-7.png

Graviditetssporing

En graviditet på 42 uker kan være lettere hvis det er konstant sporing og overvåking til vordende mødre. Medisinsk, fysisk og biologisk overvåking av tilstanden til mor og baby bør være førsteprioritet for enhver kommende mor. Sporing kan hjelpe til med å oppdage eventuelle risikoer og finne en løsning på det på forhånd.

Graviditetssporing kan deles inn i 4 faser:

 Sporing før graviditet:

 • Konsultere en spesialist for å sikre at helsen hennes er egnet for graviditet.
 • Livsstilsendringer bør gjøres og alt skadelig bør elimineres.
 • Begynner å ta folsyre eller andre vitaminer/mineraler.

Graviditetssporing:

 • Visse undersøkelser og screeninger gjøres i løpet av svangerskapet med spesifiserte tidsintervaller.
 • Blodtrykk, vekt og mors helse overvåkes gjennom hele svangerskapet.
 • Veksten til babyen overvåkes så vel som dens posisjon i livmoren.

Graviditetssporing under fødsel:

 • Sørge for at verken babyen eller moren opplever stress, og at de er komfortable.
 • Puste- og belastningsteknikker bør forklares av legen.

 Sporing av graviditet etter fødsel:

Det gis støtte til ernæring og skjedepleie, samt hensiktsmessige hvilerutiner under babypleie. Denne perioden varer i ca 8 uker, og fagpersonene er med på å sikre fysiske/psykiske forandringer hos den nyfødte og mor.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/gynecology-3.png

Gynekologisk kreft

Ettersom brystkreft opptar den vanligste typen kreft hos kvinner, kommer gynekologiske kreftformer på andreplass, og de inkluderer:

Livmorkreft: en ondartet svulst i livmoren som oftest forekommer hos kvinner mellom 55 og 70 år. Sykdommer som diabetes, høyt blodtrykk og polycystisk ovariesyndrom øker også risikofaktorene for livmorkreft.

Livmorhalskreft: Kreft som dannes i vev i livmorhalsen. Livmorhalskreft er nesten alltid forårsaket av infeksjon med humant papillomavirus (HPV). Diagnosen kan stilles med celleprøver, vaksinasjon eller rutineundersøkelser

 Eggstokkreft: Kreft som dannes i vev i eggstokken, de fleste eggstokkreftformer er enten eggstokepitelkreft eller ondartede kimcellesvulster.

 Vulvarkreft: kreft i vulva (de ytre kvinnelige kjønnsorganene, inkludert klitoris, skjedeleppene og åpningen til skjeden). Symptomer inkluderer kjønnskløe, hevelse og sårlignende formasjoner.

 Vaginal kreft: Kreft som dannes i vevet i skjeden (fødselskanalen). Symptomer inkluderer smertefri blødning og utflod av ukjente årsaker.

 Hyppige kontroller og undersøkelser bør gjøres regelmessig av kvinner for å oppdage sykdommen tidligere. Medisinske, kirurgiske, kjemoterapi- eller strålebehandlingsteknikker kan brukes til å behandle gynekologisk kreft.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/gynecology-6.png

Hysteroskopi

Hysteroskopi er en prosedyre som involverer direkte visuell inspeksjon av livmorhalskanalen og livmorhulen, den er avgjørende for å identifisere gynekologiske sykdommer. Det kan være nyttig for diagnostisering og behandling av septum, polypektomi, myomektomi og livmoradhesjoner og bør utføres etter menstruasjonsperioden. Som enhver annen medisinsk behandling inkluderer hysteroskopi noen risikoer som punktering i livmoren, skade på livmorhalsen, overdreven blødning og livmorinfeksjon.

Det finnes to typer hysteroskopi, diagnostisk og operativ. Diagnostisk er å diagnostisere problemer i livmoren og å oppdage infertilitet og tilbakevendende spontanaborter. Operativ er å behandle uterine adhesjoner, myomer (muskelknuter) og unormale strukturer.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/gynecology-5.png

Laparoskopi

Laparoskopi er en kirurgisk prosedyre brukt med en lukket teknikk der et fiberoptisk instrument settes inn gjennom bukveggen for å se organene i magen. Den kan brukes til diagnose og behandlinger. Diagnostisk laparoskopi brukes til å diagnostisere sykdommer med ukjente årsaker

Laparoskopi kan utføres ved de fleste kvinnesykdommer som f.eks

 • svangerskap utenfor livmoren,
 • myom (muskelknut),
 • infertilitetsbehandling,
 • fjerning av livmoren,
 • livmorprolaps, og
 • gynekologiske krefttyper.

Pasienter diagnostisert med bekkenbetennelse, med overdreven smerte eller blødning i menstruasjonsperioden, med en abdominal cyste eller svulst, som krever fjerning av galleblæren eller livmoren, som krever fjerning av organer som er berørt av ulike kreftformer, er alle kandidater som er egnet for laparoskopiske gynekologiske operasjoner.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/gynecology-4.png

Urogynekologi

Urogynekologi et spesialfelt innen gynekologi og obstetrikk som omhandler kvinnelige urologiske problemer som bekkenmedisin og rekonstruktiv kirurgi. Urogynekologi omfatter plager av aktiv blære, prolaps av bekkenorganer og urininkontinens hos kvinner. Faktorer som kan føre til urininkontinens er hengende kjønnsorganer, høy alder, kroniske og genetiske sykdommer. Urininkontinens finnes i tre typer, stress, trang og blandet inkontinens. Kirurgiske eller medisinske behandlingsmetoder kan brukes for urininkontinens.

Genital estetikk

Genital estetikk er estetiske operasjoner utført på kjønnsområdet knyttet til kjønnsorganene hos kvinner. Disse inkluderer:

Labiaplasty er en operasjon for å redusere størrelsen på labia minora – hudflikene på hver side av skjedeåpningen.

Indre leppeprolapsoperasjon utføres under lokalbedøvelse eller generell anestesi, og den varer i ca. 30 minutter.

Vaginoplastikk er en prosedyre som tar sikte på å stramme en vagina som har blitt slapp eller løs fra vaginal fødsel eller aldring.

Behandling av postpartum arr.

Hymenoplastikk – rekonstruksjon av jomfruhinnen er den midlertidige kirurgiske restaureringen av jomfruhinnen. Det er mulig så lenge de revne jomfruhinnedelene ikke mangler.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2021/09/inner_image_07.jpg
Gynekologi

Gynekologi er vitenskapen som studerer kvinners helse og sykdommer. Det er en vitenskapsgren som ekskluderer obstetrikk, det vil si obstetrikk og relaterte patologier, men inkluderer også onkologi på et punkt i medisinske fakulteter, hvor utdanningen for det meste gis av avdelingen for obstetrikk og gynekologi.

Avdeling

Gynekologisk avdeling, menstruasjonssykdommer, seksuelle dysfunksjoner, infertilitet, vaginale problemer, placenta lidelser, fødselsproblemer, svangerskapsoppfølging, spontanabort, livmorsykdommer, eggstokkproblemer, prevensjonsmetoder, ytre kjønnsorganer, cyste- og fibroidoperasjoner, normal It utfører oppfølging, diagnostisering og behandling av mange gynekologiske sykdommer og svangerskapsforløp som keisersnitt og keisersnitt.

Diagnostiserte og behandlede sykdommer
 • Periodiske gynekologiske undersøkelser,
 • Brystsykdommer
 • Ultrasonografiske undersøkelser
 • Diagnose og behandling av hormonelle lidelser
 • Kreftundersøkelser (ultralyd, blodprøver, utstryk, HPV-test)
 • Personlig tilpassede familieplanleggingsmetoder (påføring av intrauterin enhet, p-piller, steriliseringsforsøk)
 • Førekteskapelig gynekologisk undersøkelse
Alt personellet jeg kom i kontakt med, gikk utover for å hjelpe meg med mine medisinske problemer. Jeg nyter nå en mer aktiv livsstil og føler ikke lenger ubehaget i brystet.
Betty Ballesteros Rendon— Gynekolog

Kontakt ossOmfattende Gynekologi

Plassering

Ataköy Towers B Block Floor:6

Istanbul/TURKEY

Timer

Man-fre: 8.00 – 19.00
Lør-søn: 8.00 – 17.00

Sosial

Gjør en avtale

Send oss en melding

Obligatoriske felt er merket med en stjerne (*).