Dermatologi

Forebyggende kontroller
Bildebehandling og testing
Tilgjengelig 24/7
https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-23.png

Vitiligo

Vitiligo er en sykdom som resulterer i tap av hudfarge i flekker, disse flekkene vokser over tid og kan påvirke hvilken som helst del av kroppen inkludert håret og innsiden av munnen, men ikke smittsom. Dette skyldes de ikke-fungerende eller døde melanin-produserende cellene som kan være på grunn av en funksjonsfeil i immunsystemet, kan være arvelig eller en utløsende hendelse. 

Behandlinger kan stoppe spredningen eller bremse misfargingsprosessen som kan gjøres gjennom medisiner, fototerapi med smabånd ultrafiolett B (UVB), fjerning av gjenværende farge (depigmentering), eller operasjoner som hudtransplantasjon, blemmetransplantasjon og cellulær suspensjonstransplantasjon.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-24.png

Rosacea

Rosacea er en hudtilstand som får huden til å  bli rød, den kan også gi små pussfylte humper. Rosacea kan forveksles med akne eller andre hudproblemer. Det kan skyldes et overaktivt immunsystem, arv eller miljøfaktorer. Symptomer inkluderer brennende følelse, synlige årer, rødme i ansiktet, hovne nupper, og kan også oppleve øyeproblemer.

Behandlinger inkluderer inntak av vitamin C, antibiotika, antiparasittiske legemidler og antihistaminer. I tillegg til bruk av anti-inflammatoriske geler, elektrokoagulasjon og kryodestruksjon.

 

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-15.png

Helvetesild

Helvetesild er en infeksjon som anses å være viral (samme virus som vannkopper), det er en betennelse i nervegangliene med hudutbrudd. Kløe, væskefylte blemmer, smerte, svie og følsomhet for berøring er alle symptomer på helvetesild. Kan forårsake postherpetisk nevralgi, synstap, nevrologiske problemer og hudinfeksjoner hvis den ikke behandles.

Antivirale legemidler kan behandle helvetesild og redusere alvorlighetsgraden av sykdommen, i tillegg til at den rekombinante zostervaksinen (RZV, Shingrix) kan brukes.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-8.png

Psoriasis

Psoriasis is a chronic and inflammatory skin disease in which the epidermal cells are proliferating abnormally. It causes red and itchy patches on the skin. Psoriasis has many triggers that include infections, stress, smoking, rapid withdrawal of corticosteroids. Psoriasis comes in various types: 

 • Plaque psoriasis: causes dry, and red skin patches covered with scales. It usually appears on elbows, knees, lower back, and scalp.
 • Pustular psoriasis: appears on the palms of the hands or the soles of the feet.
 • Guttate psoriasis: it is triggered by a bacterial infection, appears on the arms or legs.
 • Nail psoriasis: affects the fingernails and toenails, causes abnormal nail growth and discoloration.
 • Inverse psoriasis: causes smooth patches of red skin that get worse with friction and sweating. Appears usually in skin folds of the groin, buttocks, and breasts.
 • Erythrodermic psoriasis: covers the whole body with red, peeling rash that can itch or burn intensely.
 • Psoriatic arthritis: causes swollen and painful joints.

After the determination of the type of psoriasis a patient has, the treatment can be determined. Treatments include creams and ointments, light therapy, and oral or injected medication.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-16.png

Hudkreft

Hudkreft er den vanligste og mest behandlingsbare krefttypen. Det er en kreft som dannes i cellene i huden og deres unormale spredning. Hudkreft begynner i hudens øverste lag (epidermis). Eksponering for ultrafiolett stråling kan være en av de viktigste årsakene til denne typen kreft sammen med eksponering for giftige stoffer og et svakt immunsystem. 

-Etter diagnosen både nivå og type hudkreft, kan behandlinger bestemmes. Behandlinger inkluderer flytende

 • -første hudbiopsi som fjerner hele veksten.
 • -Fryser.
 • -Mohs operasjon.
 • -Eksisjonell kirurgi.  
 • -Curettage og elektrodesikasjon eller kryoterapi.
 • -Kjemoterapi, strålebehandling, Fotodynamisk terapi, biologisk terapi.
https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-25.png

Soppinfeksjoner

En soppinfeksjon, også kjent som mykose, er en hudsykdom forårsaket av sopp. En soppinfeksjon i huden kan forårsake irritasjon, skjellete hud, rødhet, kløe, hevelse, blemmer. Soppinfeksjoner kommer i forskjellige typer:

 •  Fotsopp (tinea pedis): den påvirker huden på føttene, ofte mellom tærne.
 • Jock itch (tinea cruris): en soppinfeksjon i huden som oppstår i lysken og lårene.
 • Tinea versicolor: er en sopp-/soppinfeksjon som fører til at små ovale misfargede flekker utvikles på huden.
 •  Ringorm i kroppen (tinea corporis): forekommer på torso og lemmer.
 • Onychomycosis (tinea unguium): er en soppinfeksjon i neglene.
 • Kutan candidiasis: forekommer i områder som er varme, fuktige og dårlig ventilerte.

Behandlinger kan variere fra en type til en annen; soppdrepende medisiner, kremer, pulver, spray, neglelakk og antibiotika kan alle brukes til å behandle soppinfeksjoner, men legen foreskriver hver av dem basert på typen infeksjon.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-26.png

Hirsutisme

Hirsutisme er tilstedeværelsen av overdreven terminal hår i androgenavhengige områder av en kvinnes kropp. Det er en vanlig lidelse og rammer opptil 10 % av kvinnene. Høye androgennivåer forårsaker hirsutisme som igjen kan føre til virilisering. Det kan være forårsaket på grunn av polycystisk ovariesyndrom, Cushings syndrom, svulster, til og med noen medisiner. 

Behandlinger inkluderer forskjellige medisiner og kremer. Sammen med et par prosedyrer som er laserterapi og elektrolyse.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-27.png

Herpes

Herpes er et hvilket som helst av en gruppe virus forårsaket av herpesvirus, som påvirker huden eller nervesystemet. Det er preget av utbrudd av blemmer på huden. Det er oral herpes og genital herpes, symptomene kan variere avhengig av typen. Hormoner, svakt immunforsvar og samleie kan alle utløse herpes.

Diagnose kan gjøres gjennom en fysisk undersøkelse eller visse laboratorietester. Det finnes ingen behandling som kan kvitte seg med herpesvirus fra hvor som helst fra kroppen når den først er infisert. Men visse antivirale medisiner kan foreskrives for å stoppe veksten eller spredningen.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-27-1.png

Vorter

Vorter er små hudvekster som oftest forekommer på fingrene eller hendene, de har noen ganger et mønster av bittesmå svarte prikker som er koagulerte blodårer. De er forårsaket av et virus og kan være smittsomme ved berøring. Små og kjøttfulle ujevnheter, drysset med svarte prikker, eller ruhet i huden er alle symptomer på vorter.

Behandlinger inkluderer sterk peelingsmedisin som salisylsyre, kryoterapi, mindre operasjoner og laserbehandlinger.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-28.png

Føflekker

En føflekk er en pigmentert flekk på huden. Den medisinske betegnelsen for føflekk er melanocytisk nevus. De fleste føflekker er ufarlige. Nå og da kan de bli kreft. Å bli født med store føflekker, ha ulike føflekker, uvanlige føflekker, med en historie med melanom kan alle være årsaker til utvikling av føflekker. For å forhindre dem er det viktig å holde styr på endringer i kroppen din og beskytte huden din. Behandlinger inkluderer kirurgisk fjerning av føflekken eller kosmetisk behandling.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-14.png

Kviser

Akne er en kronisk inflammatorisk lidelse i den pilosebaceous enheten, det er når hårsekken blir tett med olje og døde hudceller. Symptomer inkluderer whiteheads, hudormer, kviser, knuter, cystiske lesjoner. Det vises mest i ansiktet, pannen, brystet, øvre del av ryggen og skuldrene. Overflødig oljeproduksjon, bakterier og betennelser kan alle forårsake akne.

 Medisiner inkluderer retinoider, retinoidlignende legemidler, antibiotika, azelainsyre og salisylsyre. Visse terapier kan også brukes som lysterapi, kjemisk peeling, steroidinjeksjon, drenering og ekstraksjon.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-29.png

Forkjølelsessår (herpes simplex)

Herpes simplex er en virusinfeksjon som angriper huden og nervesystemet som vanligvis produserer små og irriterende væskefylte blemmer rundt munnen, leppene, nesen eller fingrene. Viral infeksjon eller feber, hormonelle endringer, som de som er relatert til menstruasjon, stress, tretthet, eksponering for sollys og vind, endringer i immunsystemet, skader på huden er alle årsaker til forkjølelsessår.

Forkjølelsessår forsvinner vanligvis uten behandling i løpet av to til fire uker. Selv om noen reseptbelagte antivirale medisiner som Acyclovir (Zovirax) kan fremskynde helingsprosessen.

 

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-30.png

Problem med negler

Problemer med negler er visse abnormiteter som inkluderer flekker, misfarging og spikerseparasjon. Skader på fingrene eller hånden, virale vorter, infeksjoner og visse medisiner kan forårsake slike problemer. 

 • Beaus linjer er fordypninger som går over neglen din, mest på grunn av underernæring.
 • Clubbing er når neglen tykner og buer rundt fingertuppen.
 • Koilonychia er når neglen spoons. 
 • Leukonychia er hvite flekker eller linjer på neglen.
 • Onykolyse er når negleplaten skiller seg fra neglesengen. 
 • Terrys negl er når spissen av hver negl har et mørkt bånd.
 • Gul neglesyndrom er når neglene blir tykkere og ikke vokser like raskt som normalt.

Avhengig av tilfellet kan behandlingen omfatte antibiotika mot bakterielle infeksjoner, soppdrepende preparater, hovedsakelig orale tabletter, mot soppinfeksjoner i neglene, behandling for eventuell medvirkende hudsykdom og råd om hensiktsmessig neglepleie.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-31.png

Hårlidelse

 • En hårlidelse er en sykdom som påvirker den ordnede veksten og utholdenheten til håret.
 • Androgenetisk alopecia resulterer i permanent hårtap fra hodebunnen.
 • Alopecia areata er når håret faller ut i runde flekker fra hvor som helst på kroppen.
 • Traction alopecia beskriver gradvis hårtap som er forårsaket av kronisk trekking av håret i en bestemt retning 
 • Kjemoterapi-indusert alopecia er hårtap i hodebunnen som skyldes kjemoterapi.
 • Lichen planopilaris er en betennelsestilstand som fører til permanent hårtap.
 • Frontal fibroserende alopecia forårsaker jevnt hårtap på forsiden og sidene av hodebunnen, samt tap av øyenbryn.
 • Dissekere cellulitt er når pustler utvikles over hodebunnen og resulterer i permanent hårtap.

Behandlinger kan variere basert på type lidelse og årsakene. Orale medisiner, aktuelle behandlinger eller hårerstatning gjennom transplantasjonsoperasjoner er alle levedyktige behandlinger for behandlinger av hårlidelser.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-32.png

Eksem

Eksem er en gruppe medisinske tilstander som forårsaker betennelse og irritasjon i huden. Det er preget av kløende, vesikulære, gråtende og skorpeflekker. Noen dysfunksjonaliteter i immunsystemet kan være årsak til eksem, samt miljømessige triggere og stress. 

Behandling for tilstanden tar sikte på å helbrede den berørte huden og forhindre oppblussing av symptomer gjennom aktuelle kortikosteroidkremer, salver, antihistaminer, antibiotika, fuktighetskremer for barriere, injiserte biologiske legemidler eller fototerapi.

 

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-7.png

Atopisk eksem

Atopisk eksem er en kronisk tilstand som gjør huden din rød og kløende. Symptomer inkluderer små, hevede støt, som kan lekke væske og skorpe over når den er ripet, fortykket, sprukket, skjellete hud. Det skyldes en genvariasjon som påvirker hudens evne til å gi beskyttelse mot miljøfaktorer og irritanter. Ofte plassert på hodet, hodebunnen, nakken, innsiden av albuene, bak knærne og baken.

Behandlinger inkluderer kremer som kontrollerer kløe og bidrar til å reparere huden, orale kortikosteroider, lysterapi og våte bandasjer.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-33.png

Dermatitt

Dermatitt er en vanlig hudirritasjon, den har mange årsaker og former og involverer vanligvis kløe, tørr hud eller utslett. Symptomer inkluderer kløe, tørr hud, utslett på hoven hud, blemmer, flassende hud (flass), fortykket hud og støt i hårsekkene.

Avhengig av årsaken og symptomene, bestemmes behandlinger. Som inkluderer kortikosteroidkremer, geler, salver, medisiner mot immunsystemet, fototerapi eller orale kortikosteroider.

https://healmeturkey.no/wp-content/uploads/2022/04/dermatology-18.png

Hånddermatitt

Hånddermatitt er en vanlig kronisk eksematøs lidelse som påvirker dorsal og palmar aspekter av hendene på grunn av en rekke årsaker. Hånddermatitt oppstår på grunn av genetiske og ukjente faktorer, skader eller immunreaksjoner. Noen symptomer er hevelse, blemmer, gråt og skorpedannelse.

Når det gjelder å behandle det, vil minimering av irriterende stoffer anbefales, potente topiske steroider, kalsineurinhemmere, azatioprin, metotreksat, ciklosporin, alitretinoin eller fototerapi kan brukes.

Alt personellet jeg kom i kontakt med, gikk utover for å hjelpe meg med mine medisinske problemer. Jeg nyter nå en mer aktiv livsstil og føler ikke lenger ubehaget i brystet.
Betty Ballesteros Rendon— Hudlege

Kontakt ossOmfattende Dermatologi

Plassering

Ataköy Towers B Block Floor:6

Istanbul/TURKEY

Timer

Man-fre: 8.00 – 19.00
Lør-søn: 8.00 – 17.00

Sosial

Gjør en avtale

Send oss en melding

Obligatoriske felt er merket med en stjerne (*).